עמותת שקד
אוכל של קיץ : מאת הדס נאמן


אוכל של קיץ זה פירות, אבטיח עם עסיס שנוזל על הסנטר, סברס שמקלפים בפינת הרחוב בשוק ביפו, תאנים בדליים בצמתים בגליל, מלונים על חוף הים, אפרסקים שה"פרווה" שלהם מגרדת בסנטר ומישמשים שנחצים בקלות כדי למצוא את התולעים ולא לאכול אותן....

 

זו האסוציאציה שלי לקיץ. חם, מזיעים, לגוף אין הרבה כח לזוז בחום הכבד של יולי אוגוסט ולכן גם לא לעכל יותר מידי. אוכל קל. פירות הם נפלאים למצב הזה, במיוחד אם הם מגיעים קרירים מהמקרר. ומבחינתי ארוחה שהיא פירות זה הכי בריא! לכן גם בעצם אין צורך בקיץ ביותר משתי ארוחות ליום. ובין הארוחות, פירות כמובן. מעט אגוזים למי שצריך משהו קצת יותר משביע.

 

בטח כולכם כבר מכירים את הקרטיבים הטבעיים שעושים לבד בבית, שוס גדול להוסיף להם קצת חמוציות או צימוקים במקום סוכריות. קצת פירות חתוכים בפנים; בננה, פירות יער (שאפשר לקנות קפואים), מלון, פאפיה או מנגו הולכים נהדר. מה שהילדים שלכן אוהבים. והמיץ יכול להיות מיץ של תפוז, תפוח (למי שיש מסחטת מיצים קשים) או כל פרי אחר, לימונדה או לימונענע (הנענע ידועה כבעלת אפקט מקרר ולכן טובה מאוד לקיץ!)

 

ובאותה רוח שמנסה להביא את הקרירות לתוך הקיץ הישראלי....

 

סורבה סברס

 

מכינים סירופ סוכר ביחס של 1:1 (כוס סוכר וכוס מים) מחממים עד שהסוכר נמס לגמרי ומצננים.

 

מקלפים את הסברס ומועכים למחית.

 

מערבבים ביחד סברס וסירופ סוכר ביחס של 1:2 (שתי כוסות סברס מרוסק וכוס סירופ סוכר).

 

מכניסים לפריזר וכעבור שעה מוציאים ומערבבים שוב בעזרת מזלג טוב טוב. חוזרים על התהליך כל שעה בערך עד שהתערובת נראית קפואה (בערך 3-4 פעמים). המטרה של זה היא למנוע היווצרות שכבות שונות והכנסת אויר לסורבה (אחרת זה פשוט נהיה קרח).

 

התחלנו מהקינוח נמשיך לארוחה, פשוטה בריאה ומשביעה

ראשונה ארוחת בוקר (שיכולה להיות גם ארוחת ערב נפלאה);

 

פודינג צ'יה.

 

(אפשר להכין יום קודם ולשמור בלילה במקרר)
הצ'יה היא מאכל חדש יחסית בעולם המערבי ומקורה בדרום אמריקה וגוואטמלה. למעשה אלה הזרעים של מרווה היספנית ויש המחשיבים אותה כ'מזון על'. היא מכילה חומצות שומן אומגה 6,3 ו-9. בנוסף הם מכילים חלבון וסידן.
בנוסף לצ'יה אני אוהבת להוסיף גוג'י ברי שזה למעשה פרי ממשפחת הסולניים שגם הוא נחשב למזון על. הוא אנטיאוקסידנטי, מכיל 18 חומצות אמינו (כולל את ה-8 החיוניות לגוף), 11 מינרליים חיוניים, ברזל, ויטמין סי והוא מקור טוב לחלבון ולסיבים. בצריכה יומית קבועה יש לו את היכולת להגן על הכבד ולחזק את המערכת החיסונית.
אני אוהבת בטיולים להכין את זה בבוקר ולשים בקופסא אטומה בתיק, ככה זה מתערבב מעצמו וכשמגיעה השעה לצהריים זה מוכן ומאוד מאוד משביע.

 

כוס חלב צימחי כלשהו, (אני אוהבת להכין חלב שקדים בייתי, אבל גם חלב אורז/שיבולת שועל/סויה עושים נפלא את העבודה)
2-3 כפות צ'יה
1-2 כפות גוג'י ברי (לא חובה)
מעט ממתיק כלשהו – מייפל, סילאן, אגבה, סטיוויה
פירות העונה – בקיץ כמובן אפרסקים, מלון, אבטיח, נקטרינה, מנגו, ועוד......
אגוזים קצוצים
אפשרויות גיוון: קינמון, קקאו, שבבי קקאו, שבבי קוקוס, פיסטוק קצוץ,

 

לערבב בכלי את החלב שבחרתם עם הצ'יה, הגוג'י ברי והממתיק. להניח בצד לשעתיים ומידי פעם לערבב את זה. אחרי שעתיים שלוש מתקבל מרקם כמו של הקינוח טפיוקה המוכר. אם סמיך לכם מידי פשוט תוסיפו מהחלב ותערבבו. להוסיף לתוך זה את הפירות והאגוזים ואיזו תוספת אחרת שבא לכם, לערבב ולהנות מכל ביס של בריאות.

 

לארוחת צהריים או ערב משהו מעט יותר מורכב, גם לבטן וגם לחום

 

סלט אורז מלא.
מאוד פשוט להכנה ומביא לנו את המנה העיקרית בצורתה הקרירה יותר.

 

הכינו אורז מלא עם תיבול של מלח ופלפל בלבד. (על כל כוס אורז שתים ורבע כוסות מים ובישל של 45 דקות) הניחו להתקרר.
לפני ההגשה ערבבו אותו עם עגבניה, מלפפון, נבטי חמניה, וקצת גרעיני חמניה קלויים במחבת. היחס בין הסלט לאורז הוא 50:50. טבלו בלימון ומלח.
בשביל הילדים אפשר להוסיף גם גרעיני תירס.

 

*והבן שלי אוהב שאנחנו מוסיפים אצות נורי וקוראים לזה סלט סושי ;)

 

ומה עושים בחופשה? מטיילים ונהנים, אז גם משהו לסנדוויץ' של הילדים ולא רק....

 

ממרח זיתים שילדים אוהבים


מתאים כמובן לכל השנה J
הממרח הזה הוא להיט בקרב הילדים, ועם מעט ירקות בפיתה זו ארוחה שלמה. ניתן גם לקחת אותו לטיולים ארוכים והוא עמיד יחסית ולא מתקלקל (לנו החזיק 4 ימים במדבר)

 

500 גרם זיתי קלמנטה ללא חרצנים
לימון אחד ללא קליפה וללא חרצנים
5-7 ענפי טימין
1-2 כפיות פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית – בערך ¼ כוס

 

לשים במעבד מזון הכל מלבד השמן זית, לטחון היטב ולהוסיף שמן זית בזירזוף דק תוך כדי פעולת המעבד מזון עד לקבלת מרקם ממרחי טעים.
*ואם אין לכם כוח להכין ניתן גם לקנות אצל הכותבת :)

 

על הכותבת: הדס נאמן, בשלנית, טיבעונית שלא מוכנה לוותר על הנאות המטבח, גם מהצד של המבשלת וגם האוכלת ומוצאת בכל מתכון רגיל אתגר שמדליק את הדימיון כדי להפוך אותו לטיבעוני וגם בריא אם אפשר. מוכרת בביתה גבינות טיבעוניות, ממרחים ריבות ועוד. ניתן להתרשם ממנה בדף הפייסבוק שלה
Dussa Neeman




 

 

 דף הבית | עמותה | גנים | יסודי | תיכון | ועד הורים | יוזמות | טפסים |  גלריה צור קשר  | קישורים | English |   רוצים לפרסם באתר?  |  חפשו אותנו בפייסבוק

 © כל הזכויות שמורות לעמותת שקד

 

 

Tivonet